Moc jest OK, ten odgłos w ogóle zaczyna się pojawiać przy dynamicznej jeździe tzn. najpierw jest ok i słychać tylko cichą prace turbiny i wszystko jest Ok a później jak się "pokatuje" zaczyna się pojawiać odgłos tego uciekającego powietrza, przy czym auto normalnie przyspiesza.
Żywotnośc Turbosprężarki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Polska77Ostatnio zauważyłem że w moim , 1.8T AUQ gdy mocno pocisnę po jakimś czasie praca turbiny staje się dosyć głośna. Chodzi o to, że słychać taki świst jakby gdzieś uciekało powietrze. Nie wiem czy dobrze to opisałem, odgłos jest bardzo podobny do tego jaki słychać przy np. przedmuchiwaniu czegoś sprężonym powietrzem. Miał może ktoś z was taka sytuację??
Co do żywotności turbo to moja w AHFie wytrzymała 200 000km, znaczy same turbo wytrzymała by jeszcze trochę, gdyby nie zapiekająca się grucha i plany z ARLem. W każdym razie osoba zajmująca się regeneracją turbo, która ją odemnie odkupiła nie stwierdziła luzów.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Jesli przyjmujac zalozenie, ze u mnie turbina nie byla wymieniana od nowosci, a raczej sie nie zapowiada na to, to ma w chwili obecnej 247kkm, jest jeszcze po wirusie, dmucha po 1,1 w overbooscie 1,2, cisza i spokoj. Tylko przy schodzeniu z obrotow bez gazu od ok 1900 do 1600 slychac lekkie wycie, ale to nie tak jak niektore wyjce w klekotach :szeroki_usmiechVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
u mie turbina zostala wymieniona po 100 tys km przez wczesniejszego wlasciciela mam teraz przebieg 156 tys km i odpukac wszystko jest wporzadku.pozdrawiamSkoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Możesz śmiało kręcić auto do 2500 obrotów, unikaj tylko mocnego przyśpieszania
Silnik się szybciej nagrzejewww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruMożesz śmiało kręcić auto do 2500 obrotów, unikaj tylko mocnego przyśpieszania
Silnik się szybciej nagrzeje
a jesli chodzi o 2500 to wiecej niz 120 sie nie poleci...i najgorzej jak trzeba wyjechac z podporzadkowanej na taka gdzie duzy jest ruch :/
mierzyl ktos czas jaki musi uplynac od nagrzania sie plynu do czasu nagrzania sie oleju? wiem, ze sa to rozne czasy. mialem okazje jechac tuningowana octavka i plyn mial (na wskazniku) jakies 90, a olej okolo 50. nie wiem nawet czy nie mniej bo nie wiem czy wskazowka ni eopierala sie na ograniczniku...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dijkstraa takie pytanko, na zimnym silniku do jakich predkosci obrotowych krecicie silnik?W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Polska77Moc jest OK, ten odgłos w ogóle zaczyna się pojawiać przy dynamicznej jeździe tzn. najpierw jest ok i słychać tylko cichą prace turbiny i wszystko jest Ok a później jak się "pokatuje" zaczyna się pojawiać odgłos tego uciekającego powietrza, przy czym auto normalnie przyspiesza.taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
ja mam w AGR nalatane 105kkm dogrzewam do 2300 jak juz jest 90C to czekam jeszcze pare minut i trasa 120-150 miasto nie zamulam i mysle ze dluuuuuugo jeszcze pojezdze na tubrbawce , fakt auto rozpedza sie wieki ale ja sie juz te 150 non stop leci to auto pali troche wiecej jak 6L i za to naprawde lubie to auto .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez bradleySkodio_, mozesz zamulac do woli. AGR ma stala geometrieVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbdzis w ASO powiedzieli ze jest wyciek oleju z turbiny i mam sie szykowac na regeneracje :roll: faktycznie z auta oleju troche schodzi (nie jest to duzo) ale myslalem ze to normalne w tym silniku :roll: Regenerowac? Kupowac nowa? Czy jeszcze jezdzic? :evil:ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
Komentarz